19
09 2014
717

Pieţele din Marea Britanie au reacţionat pozitiv în urma votului împotriva independenţei Scoţiei

Pieţele din Marea Britanie au avut o reacţie pozitivă, înregistrând un avans important, după ce aproximativ 55% dintre scoţieni au votat împotriva independenţei Scoţiei, informează Financial Times. Acţiunile băncilor din Scoţia au avut un crescut semnificativ încă de la deschiderea pieţelor. Astfel, titlurile RBS au crescut cu 3,5%, acţiunile Lloyds au urcat cu 1,5%, în timp ce Standard Life au avansat cu 1,7%.
Acest rezultat va fi salutat de comunitatea oamenilor de afaceri. O campanie atât de dificilă lasă, în mod inevitabil, cicatrici care vor avea nevoie de timp ca să se şteargă, a declarat John Cridland, director general al Federaţiei Angajatorilor.
Votul împotriva independenţei Scoţiei reprezintă o uşurare mai ales pentru sectorul financiar şi pentru investitori. Săptămâna trecută, atât RBS, cât şi Lloyds au anunţat că şi-ar fi mutat afacerile în Anglia, în cazul în care scoţienii ar fi votat pentru desprinderea de Marea Britanie. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a deschis în urcare cu 0,7%, aproape de cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani. De asemenea, lira a început să recupereze din deprecierea suferită în cursul acestei săptămâni, înregistrând un avans de 0,3%, la 1,6447 unităţi pentru un dolar.

via www.mediafax.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.