26
02 2014
1672

Premierul Spaniei promite reduceri de taxe şi stimularea angajărilor

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a promis marţi, în discursul anual privind starea naţiunii, reduceri de taxe pentru 12 milioane de spanioli şi stimularea creării de locuri de muncă prin scăderea contribuţiilor sociale, pentru a semnala ieşirea din recesiune a ţării. "Am schimbat direcţia, an trecut de la contracţie la creştere economică, de la declin la recuperare şi de la pericol la speranţă" , a spus Rajoy, citat de Financial Times. Guvernul de la Madrid anticipează că economia Spaniei va avansa cu 1% în acest an şi cu 1,5% în 2015, îmbunătăţind uşor estimările anterioare. Rajoy a recunoscut că rata şomajului, de 26%, este inacceptabil de ridicată şi a spus că crearea de locuri de muncă este principalul obiectiv al guvernului său pentru restul mandatului. Cea mai importantă măsură pe care guvernul vrea să o aplice este reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la o sumă fixă de 100 de euro pe lună, pentru fiecare loc de muncă permanent nou creat, în primii doi ani de contract. Măsura urmează să fie aprobată în şedinţa de guvern de vineri şi va permite reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu până la 75%. În perspectiva alegerilor generale din 2015, Rajoy a arătat că reformele viitoare în domeniul fiscal vor conţine măsuri de reducere a poverii fiscale.
"Acum, când sacrificiile făcute de toată societatea spaniolă încep să dea rezultate, a venit momentul să ridicăm o parte din povara pe care am fost nevoiţi să o impunem",
a adăugat premierul. Rajoy a mai arătat că guvernul aşteaptă încă raportul unei comisii de experţi în domeniul fiscal, care va fi prezentat luna viitoare, dar a spus clar că autorităţile de la Madrid sunt hotărâte să reducă fiscalitatea. O măsură imediată ar urma să fie în structura impozitului pe venit, în special în cazul veniturilor mici şi mijlocii. Din 2015, aproximativ 12 milioane de contributori vor simţi beneficiile acestei reforme, a arătat premierul, precizând că angajaţii care câştigă sub 12.000 de euro pe an nu vor plăti impozit pe venit.

via www.mediafax.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.