18
10 2013
1020

PwC va investi 60 mil. dolari in Europa Centrala si de Est

PwC va investi 60 de milioane de dolari in Europa Centrala si de Est (CEE) in urmatorii trei ani pentru a-si extinde gama de servicii, pentru dezvoltarea profesionala a specialistilor sai si pentru a-si intari pozitia pe piata serviciilor de consultanta profesionala. Investitiile vor fi finantate de catre PwC Marea Britanie si se vor concentra indeosebi pe recrutarea de specialisti de top din pietele din Europa Centrala si de Est si detasarea de parteneri si directori din intreaga retea globala PwC tarile din regiune.
„Parteneriatul cu firma PwC din Marea Britanie ne va permite sa acceleram ritmul de investitii in tarile din Europa Centrala si de Est si sa ne dezvoltam specialistii pentru a ne sprijini clientii si capacitatea de a genera o crestere profitabila si sustinuta. In acelasi timp, aceasta alianta ne va permite sa oferim oportunitati de cariera atractive specialistilor nostri din Europa Centrala si de Est”, a declarat Michael Kubena, CEO PwC CEE.
Schimbarea raporturilor de putere economica catre pietele emergente Potrivit raportului PwC Global Annual Review, exista cinci mari tendinte la nivel global care vor modela viitorul lumii afacerilor. Una dintre acestea este schimbarea raporturilor de putere economica de la tarile dezvoltate catre cele emergente. Urmatorul deceniu va marca un punct de inflexiune in acest proces, pe masura ce pietele emergente isi vor extinde influenta globala. In 2009, Produsul Intern Brut (PIB) al celor mai mari 7 economii emergente (E7) a fost de aproximativ doua treimi din PIB-ul celor mai mari sapte economii dezvoltate (G7). Pana in 2050, acest raport va fi inversat, iar PIB-ul agregat al E7 va fi aproape dublu fata de cel al G7.
„Investim in reteaua noastra globala in statele in care exista potential semnificativ de dezvoltare. Este esential sa fim bine pozitionati sa ne asistam clientii pretutindeni si sa beneficiem de pe urma dezvoltarii rapide a economiilor emergente, precum si sa dezvoltam parteneriate cu noi clienti de pe aceste piete si sa-i ajutam sa creasca”, a adaugat Ian Powell, presedinte si Senior Partner PwC Marea Britanie.
Aceasta investitie se va concentra pe industriile, pietele si serviciile care se asteapta sa aiba o dinamica accelerata - in mod deosebit in pietele mai mari, precum Rusia si Polonia, dar si in tarile din regiune cu rate ridicate de crestere economica, precum si a sectoarelor cu potential mare de dezvoltare - petrol si gaze naturale, utilitati, industria miniera, servicii financiare si sectorul public. PwC este o retea de firme prezenta in 157 de tari cu mai mult de 180.000 de specialisti care ofera servicii de audit, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri.

via www.dailybusiness.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.