02
08 2013
2222

România: Noua Direcţie Antifraudă are aceleaşi atribuţii cu fosta Gardă Financiară

Guvernul Ponta a desfiinţat Garda Financiară şi a înfiinţat, în loc, Direcţia Generală Antifraudă, atribuţiile noii instituţii fiind însă aproape identice cu cele ale fostei Gărzi Financiare (GF). Comisarii din GF susţin că OUG 74/2013, prin care s-a înfiinţat Direcţia Generală Antifraudă este copiată aproape în totalitate, conţinând pasaje identice cu cele din OUG 91-2003, privind înfiinţarea Gărzii Financiare.
„Nu pricepem de s-a desfiinţat o instituţie şi s-a înfiinţat o alta, cu aceleaşi atribuţii. Specialiştii buni din Garda Financiară au început să plece, iar noilor inspectori antifraudă care vor veni, în urma unor concursuri, le va trebui luni bune ca să se familiarizeze cu legislaţia”, spune un comisar de la Garda Financiară. Noile structuri regionale denumite Direcţii Regionale Antifraudă vor funcţiona în oraşele Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu Jiu, Deva, Oradea, Sibiu şi Bucureşti.
Reorganizarea este făcută pe picior, din moment ce regiuni precum Transilvania de nord-vest, unde Cluj Napoca este un pol financiar foarte puternic, va avea structura antifraudă la Oradea. În această regiune, oraşe, precum Bistriţa Năsăud, sunt arondate unor structuri de control situate la 250 de kilometri faţă de centrul regiunii. Inspectorii antifraudăar trebui aşadar să parcurgă sute de kilometri pentru a face o investigaţie. Încă opt megastructuri Printr-o altă hotărâre de guvern publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, se înfiinţează Direcţii Generale Regionale ale Finanţelor Publice, în oraşele Bucureşti, Cluj, Braşov, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Galaşi şi Iaşi. Acestea vor coordona toate instituţiile fiscale, de la Direcţiile Judeţene de Finanţe, Direcţiile de Vamale de frontieră sau de interior sau servicii fiscale municipale sau orăşeneşti. Şefii acestora nu vor mai fi numiţi în urma unui concurs, ci direct de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

via www.evz.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.