24
06 2015
664

Tarifele de roaming în UE ar urma să fie eliminate din 2017

Tarifele de roaming în Uniunea Europeană vor fi eliminate până în 2017, cel puțin aceasta este dorința comisarului european pentru economia și societatea digitală, Günther Oettinger, scrie Incont.ro.

Începând din al doilea trimestru al lui 2017, este probabil ca tarifele de roaming în interiorul Uniunii Europene să fie eliminate. Comisia Europeană, guvernele celor 28 de state membre și Parlamentul European vor cădea de acord asupra acestui lucru în scurt timp, a declarat Günther Oettinger.

Declarațiile vin la o lună după ce Comisia Europeană a renunțat la eliminarea tarifelor de roaming începând din 2016, în urma obiecțiilor venite de la companiile de telecomunicații și de la mai multe mici state membre.

Însă un nou compromis a devenit necesar după protestele organizațiilor pentru protecția consumatorilor și a Parlamentului European.

Dacă tarifele de roaming vor fi eliminate începând din 2017, companiile vor avea la dispozitie un an în plus față de planurile anterioare pentru a se conforma la noile reguli, a apreciat Oettinger.

Comisarul a subliniat că UE trebuie să-și consolideze piața de telecomunicații, în Europa existând 280 de companii de telecomunicații, comparativ cu doar patru în SUA.

Pentru a deveni mai competitive și a-și consolida rețelele, mult mai multe companii vor fuziona în următorii ani. Aceasta ar trebui să permită industriei europene de telecomunicații să joace un rol mai mare pe scena globală, a apreciat Günther Oettinger.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.