Știri

Planul controalelor de stat 2023: AAC

Agenția Aeronautică Civilă a planificat pentru anul 2023 efectuarea a 10 controale de stat în domeniul protecției consumatorilor în transportul aerian, acestea fiind aprobate de autoritate prin Ordinul nr. 254/INT din 29 noiembrie curent.

 

Printre subiecții ce urmează a fi supuși controlului de către AAC, se regăsesc AVIA INVEST, Centrul de Medicină a Aviației Civile, Air Moldova, Moldatsa etc. Lista completă a controalelor poate fi vizualizată aici.

 

Amintim, misiunea AAC constă în implementarea politicilor în domeniul aviației civile și supravegherea respectării de către persoanele fizice și juridice a legislației în domeniu pentru asigurarea siguranței zborurilor, securității aeronautice și protecției consumatorului.

 

Conform art. 15 din Legea nr. 131/2021 privind protecția consumatorilor, planul controalelor se înregistrează de către fiecare organ abilitat cu respectivele funcţii în Registrul de stat al controalelor până la data de 1 decembrie a anului care precede anul calendaristic la care se referă planul controalelor. Acesta se aprobă prin decizia organului abilitat și stabilește un număr exact de controale planificate asupra unui număr prestabilit de persoane pe parcursul unui an calendaristic.

 

Pentru anul 2022 AAC a avut planificate 11 controale de stat.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

902 vizualizări

Data publicării:

06 Decembrie /2022 07:57

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

control de stat | planul controalelor | aeronautică | Autoritatea Aeronautică Civilă

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon