16
06 2016
64030

Calcularea concediului anual și a foii de boală

Publicăm răspunsul la întrebarea – Ce intră în calcularea concediului anual și a foii de boală – care a parvenit prin modulul ”Adresează-ne o întrebare”, elaborat de autorul P.P. „Monitorul Fiscal FISC.MD” Maria Gancearuc.

Plata compensaţiei de concediu se calculează conform Modului de calculare a salariului mediu, aprobat prin HG nr. 426 din 26.04.2004.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

15 comentarii

avatar
Buna ziua!Cum se calculeaza foaia de boala in cazul cind angajatul lucreaza la lucrul de baza si prin cumul.Si cum se reflecta in contabilitate si in dare de seama fiscala IPC18? Va multumesc!
avatar
Bună ziua! Răspunsul la întrebarea DVS îl puteți găsi aici: https://monitorul.fisc.md/editorial/vznosy-ogss-i-oms-ot-materialnoy-pomoschi-po-osnovnomu-mestu-raboty-i-raboty-po-sovmestitelstvu.html

De asemenea, vă sugerăm să citiți materialele autorului Olga Grinevici: https://monitorul.fisc.md/catalog/author/olga_grinevici/, care se expune la asemenea subiecte!
vă dorim o zi frumoasă!
avatar
Buna ziua! Asa si nu am gasit raspuns concret la intrebarea mea. In link-ul dvs. este indicat calcularea ajutorului material. Ce tine de foile de boala a angajatorului prin cumul si modul de reflectare in IPC nu este absolut nimik descris nici in link-ul urmator. Pun la indoiala abonarea mea premium pentru 2019 pentru ca la orice intrebare aparuta -raspuns concret nu gasesc.
avatar
Stimată doamnă, solicităm să indicați concret dacă cumulul este la aceiași întreprindere sau la entități diferite. Suplimentar, vă sugerăm respectuos să utilizați oportunitatea de căutare a articolelor pe portalul nostru, în special autorii Clara Sorocean și Olga Grinevici. După precizarea DVS vom reveni cu un materail suplimentar!
avatar
Buna dimineata! Cumulul este la entitati diferite(SA si SRL). Va rog mult un material suplimentar la aceasta tema.Am inteles ca angajatul prezinta un certificat cu salariu la locul de baza.Exista un model de certificat?Cum se calculeaza si divizeaza acest buletin de boala? In urma calculului si divizarii foii de boala la intreprinderea de baza in IPC indicam toata suma pentru categoria 153 sau cea divizata?ce categorie atribuim suma calculului pentru darea de seama IPC la intreprinderea prin cumul? Va rog mult un material mai explicit. Sunt tinar specialist si nu pot gasi raspuns clar la aceasta intrebare.Si nici contabilii cu experienta nu ma pot ajuta, pentru ca asemenea cazuri nu se intilnesc atit de des.Va multumesc!
avatar
După cum v-am promis, vom reveni cu un material suplimentar în zilele următoare!
avatar
Buna ziua! A aparut material suplimentar?
avatar
Olga, salut! Da, el deja este, îl puteți citi aici: https://monitorul.fisc.md/practice_accounts/declararea-incapacitatii-temporare-de-munca-in-cazul-cumularii-functiilor.html
avatar
Instruiri. Cum se tabeleaza si calculeaza ziua in care angajatul participa la un seminar sau instruire in mun.Chisinau? Toata ziua se afla la instruire. Multumesc.
avatar
Bună ziua! Vă rugăm respectuos să precizați dacă angajatul participă la instruiri din cont propriu sau din contul întreprinderii?
avatar
B.Ziua! Sunt angajat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. De ce nu primesc indemnizatie de concediu? La salariul de 6700 care ar fi indemnizatia de concediu? Am fost in concediu anual nefolosit 15 zile si mi sa retinut din salariu aprox. 500 lei, de ce? Va multumesc!
avatar
Bună ziua, întrebarea Dvs ține de competența Inspectoratului de Stat al Muncii. Mulțumim.
avatar
Daca ati scris cerere de concediu neplatit, atunci tot correct. Cereti concediu annual platit sa vedeti ce vi se raspunde.
avatar
A fost scrisa cerere pentru concediu anual platit. Totusi de ce spre exemplu: Salariul e 6000 lei, cind pleci in concediu primesti 8000 lei iar peste o luna primesti salariul doar 3000 lei.Oare nu ar trebui sa primim indemnizatie de concediu iar salariul sa ramîna acelasi?
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.