Știri

Programul „373”: 40 de proiecte investiționale sunt deja în derulare

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării informează că 40 proiecte investiționale sunt deja în derulare datorită programului Programului guvernamental „373”, care oferă sprijin antreprenorilor să-și dezvolte afacerile. Suma împrumuturilor este de 100 mil. lei, iar proiectele investiționale au o valoare cumulată de 140 mil. lei.

La moment, companii din mai multe regiuni ale Moldovei, cum ar fi Chișinău, UTA Găgăuzia, precum și localitățile Ialoveni, Taraclia, Ștefan Vodă, Rîșcani, Cimișlia și Ungheni, au beneficiat de avantajele creditelor oferite. 


Aceste întreprinderi activează în sectoare precum agricultură, industria prelucrătoare, transport, servicii de cazare și restaurante, sănătate și asistență socială. Acest efort sprijină antreprenorii atât din zonele rurale, cât și din mediul urban, contribuind astfel la dezvoltarea economică și promovarea creșterii în toate sectoarele cheie ale economiei.


Programul de credite oferă rate de dobândă competitive, cu o rată anuală de 3% pentru creditele în valută străină și 7% pentru cele în lei. Întreprinderile mici și mijlocii pot contracta credite investiționale pe o perioadă de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani. De asemenea, programul „373” prevede garantarea creditelor preferențiale în proporție de până la 40%, în funcție de caz, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC) din portofoliul ODA.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

489 vizualizări

Data publicării:

06 Septembrie /2023 08:19

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

activitate investitionala

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon