Întrebări și răspunsuri

5.7.2.4 Care este termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare pentru bunurile imobile neevaluate de către organele cadastrale în scopul impozitării în cazul persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător?

Persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător achită impozitul pe bunurile imobiliare pentru clădirile și construcțiile care nu au fost evaluate de către organele cadastrale teritoriale în scopul impozitării, la bugetele locale, conform amplasării obiectelor impunerii, după cum urmează:
- în cazul bunurilor imobiliare existente și/sau dobândite până la 31 martie inclusiv a anului fiscal în curs - nu mai târziu de data de 30 iunie a anului curent;
- în cazul bunurilor imobiliare dobândite după 31 martie a anului fiscal în curs - până la 25 martie a anului următor a anului fiscal de gestiune.


[Modificare operată în Baza generalizată a practicii fiscale în conformitate cu modificările efectuate în Codul fiscal și Legea pentru punerea în aplicare a titlului VI din Codul fiscal nr. 1056/2000 prin Legea nr.75/2022, Monitorul Oficial al R. Moldova, 2022, nr. 96, în vigoare din 01.04.2022].

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

674 vizualizări

Data publicării:

19 Aprilie /2022 07:45

Catalogul tematic

Impozitul pe bunurile imobiliare | Persoana fizică

Etichete:

impozit pe bunurile imobiliare | persoana fizică | activitate de intreprinzator

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon