05
10 2015
2005

Pentru perioada fiscală a anului 2015, care dare de seamă aferentă impozitului pe venit urmează a fi prezentată de către nerezident, care a înregistrat o reprezentanță permanentă?

Reamintim, că regulile de impozitare a nerezidenților care desfășoară activitate în Republica Moldova printr-o reprezentanță permanentă sunt stabilite în conformitate cu prevederile art. 75 din CF.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Electronic

1299 lei

 

1 comentarii

avatar
Conforma art. 83 alin. 2 lit. c): persoanele juridice rezidente, cu excepţia autorităţilor publice şi instituţiilor publice, indiferent de prezenţa obligaţiei privind achitarea impozitului; sunt obligate sa prezinte Declaratia cu privire la impozitul pe venit. Dupa cum vedem aici nu se face referire la capitolul 7(1) al Codului fiscal dar totodata acesta se aplica pentru o anumita categorie de agenti ecomonici ( conf capitolului specificat). Prin analogie citim si litera e) reprezentanţa permanentă a nerezidentului în Republica Moldova, indiferent de prezenţa obligaţiei privind achitarea impozitului.. care potrivit art. 75 alin 2 se considera agent economic rezident si asupra caruia putem deduce ca se rasfrang si prevederile capitolului 7(1) potrivit art 54 (1) alin 1.

In conditiile in care nu este expres prevazut ca art 83 se aplica de toti agentii economici (inclusiv reprezentante permanente) cu exceptia celor prevazuti de capitolul 7(1) din Codul fiscal, agrumentele aduse in articol par a fi interpretabile.
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.