03
06 2014
3104

Persoana fizică este proprietar al unui automobil înregistrat în Republica Moldova. Automobilul a fost achiziţionat la sfîrşitul lunii decembrie 2007. Anual, la sfîrşitul lunii decembrie, odată cu efectuarea testării tehnice obligatorii proprietarul achita taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova.

La 30 decembrie 2013 proprietarul a plătit la o instituţie financiară taxa pentru folosirea drumurilor, atenţionînd operatorul asupra faptului că aceasta reprezintă achitarea taxei pentru anul 2014, întrucît testarea tehnică a automobilului urma să se efectueze la 2 ianuarie 2014. Însă, la momentul efectuării reviziei tehnice în contabilitatea staţiei i s-a comunicat că ordinul de plată nu mai este valabil pentru că este din anul trecut. Sunt corecte acţiunile staţiei de testare în cazul dat şi este oare într-adevăr nevoie de achitat taxa a doua oară?

În conformitate cu prevederile art. 337 din CF, subiecţi ai impunerii cu taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova sînt persoanele fizice şi persoanele juridice posesoare de autovehicule înmatriculate în Republica Moldova.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.