03
06 2014
2410

Privind regimul la T.V.A. aferentă proiectelor de asistenţă tehnică în derulare, care cad sub incidenţa tratatelor internaţionale

O companie, care comercializează produsele industriale, a primit o solicitare de a încheia un contract de vînzare-cumpărare a produselor sale, cu scopul implementării proiectului inclus în Lista proiectelor de asistenţă tehnică în derulare, care cad sub incidenţa tratatelor internaţionale pentru aplicarea scutirilor la impozitul pe venit, accize, taxe vamale, precum şi aplicarea cotei zero a T.V.A. pentru mărfurile şi serviciile destinate acestora (anexa nr. 1 la HG nr. 246 din 08.04.2010). Pornind de la cele menţionate şi avînd în vedere prevederile art. 104 lit. c1) din CF, solicităm respectuos să ne informaţi despre posibilitatea trecerii în cont a T.V.A. Sau în acest caz, T.V.A. aferentă acestor procurări urmează să fie atribuită la cheltuielile perioadei?

În conformitate cu art. 102 alin. (1) din CF, în cazul achitării T.V.A. la buget, subiecţilor impozabili, înregistraţi în calitate de plătitori ai T.V.A., li se permite trecerea în cont a sumei T.V.A. achitate sau care urmează a fi achitată furnizorilor plătitori ai T.V.A. pe valorile materiale, serviciile procurate (inclusiv transmise în cadrul realizării contractului de comision) pentru efectuarea livrărilor impozabile în procesul desfăşurării activităţii de întreprinzător.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.