Știri

Raportul conducerii și indicatorii financiari și nefinanciari

Situațiile financiare împreună cu raportul conducerii, raportul  auditorului, după caz, prezentate de către entități în prezent, sunt publice. Din acest motiv tot mai multe entități încep să atragă o atenție  deosebită informațiilor financiare și nefinanciare care ajung a fi prezentate public pentru diverse categorii de utilizatori.

 

În articolul „Indicatorii financiari și nefinanciari ca parte componentă a raportului conducerii și notei explicative la situațiile financiare”, elaborat de către Valentina Paladi și Valentina Panuș și publicat în ediția din februarie a „monitorului fiscal FISC.md” va fi examinat aspectul prezentării informațiilor financiare și nefinanciare, relevante activității entității, în raportul conducerii și după caz, și în nota explicativă la situațiile financiare.

 

Autorii atrag atenția că, de regulă, orice entitate, în momentul prezentării informațiilor în raportul conducerii, și după caz, și în nota explicativă la situațiile financiare, își pune un șir de întrebări, cum ar fi:

 

  • cât de detaliat trebuie să fie prezentați indicatorii financiari și nefinanciari de performanță, relevanți activității entității?;
  • din multitudinea de indicatori financiari și nefinanciari de performanță care și câți din ei trebuie să fie prezentați?;
  • dacă la calcularea indicatorilor financiari și/sau nefinanciari se utilizează informații din contabilitatea de gestiune (informații ce nu se prezintă public) este necesar ca astfel de indicatori să fie prezentați? Dacă da, proprietarii, asociații, fondatorii, administratorii etc. entității sau investitorii nu vor califica o astfel de prezentare ca o „scurgere” a informației confidențiale?

 

Răspunsul la aceste întrebări deținătorii unui abonament al publicației noastre vor găsi în nr. 2 (86) a revistei „monitorului fiscal FISC.md”.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

824 vizualizări

Data publicării:

09 Februarie /2024 08:00

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Etichete:

financiar | indicatori

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon