Știri

Serviciile electronice prestate de CNAS pot fi solicitate prin intermediul CUPS

Casa Națională de Asigurări Sociale informează cetățenii că serviciile sale pot fi solicitate prin intermediul Centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS). CUPS reprezintă puncte de acces comun la o gamă largă de servicii publice disponibile în format electronic.  Specialiștii din cadrul CUPS oferă cetățenilor suport informațional și tehnic, ajutând populația să transmită dosarul complet către prestatori și să obțină mai ușor un anumit serviciu public, prin intermediul oficiului CUPS din localitate sau din vecinătate.

 

CUPS sunt amplasate în circa 100 de primării, în Ambasadele și Consulatele Republicii Moldova și reprezintă un punct comun de acces la servicii publice electronice, inclusiv cele prestate de CNAS. De serviciile CUPS poate beneficia orice cetățean al Republicii Moldova, atât în țară, atât și peste hotare.

 

Așadar, serviciile publice prestate de CNAS, care pot fi solicitate electronic prin CUPS sunt:

Programarea online la CTAS - programarea vizitei la Casa Teritorială de Asigurări Sociale.

e-Cerere indemnizații - depunerea cererilor pentru stabilirea indemnizațiilor adresate familiilor cu copii și indemnizației paternale.

e-Cerere reexaminare pensie - depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă și pensiei de dizabilitate pentru stagiul de cotizare realizat după stabilirea pensiei.

Contul personal de asigurări sociale (Acces CPAS) - verificarea declarării şi plăţii contribuţiilor de asigurări sociale de către angajator cu reflectarea prestaţiilor sociale şi istoriei relaţiilor de muncă.

 

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

590 vizualizări

Data publicării:

17 Octombrie /2023 08:28

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

cnas | servicii electronice

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon