Știri

CNAM atenționează angajatorii despre obligativitatea prezentării la timp a informațiilor privind încetarea raporturilor de muncă

Compania Națională de Asigurări în Medicină atenționează angajatorii despre obligativitatea prezentării la timp către Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a informațiilor referitoare la încetarea raporturilor de muncă. Datele respective urmează a fi expediate conform formei și modului aprobate de Ministerul Finanțelor.

 

CNAM precizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală, aceste date trebuie transmise în termen de până la 10 zile lucrătoare de la data încetării raporturilor de muncă. Ulterior, în baza informației recepționate de la SFS, CNAM dezactivează statutul de asigurat pentru persoanele respective.

 

CNAM face un apel către toți angajatorii să respecte această obligație, prevăzută în articolul 10, alineatul 3 al legii menționate. Neexecutarea obligației respective atrage sancțiuni contravenționale, care pot fi aplicate de către Serviciul Fiscal de Stat.

 

Prin prezentarea la timp a acestor informații, contribuiți la asigurarea corectitudinii datelor referitoare la persoanele încadrate în sistemul de asigurare medicală obligatorie, fapt ce are un rol esențial în gestionarea eficientă și transparentă a întregului sistem.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM

981 vizualizări

Data publicării:

08 August /2023 15:01

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

raport de munca

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon