Monitorul SFS

Comercializarea articolelor din tutun fără timbre de acciză se sancționează

Lipsa timbrelor de acciză la mărfurile supuse accizelor pasibile de marcare obligatorie sau utilizarea unor timbre de acciză falsificate ori nevalabile, în conformitate cu prevederile art. 262 alin. (1) din Codul fiscal, se sancționează cu amendă de la 25 mii la 35 mii de lei, în cazul în care contribuabilul va comercializa, transporta sau depozita mărfuri fără timbre de acciză sau cu timbre de acciză falsificate ori nevalabile.

 

Serviciul Fiscal de Stat informează că a identificat cinci agenți economici care comercializau articole din tutun fără timbre de acciză și/sau cu timbre de acciză falsificate ori nevalabile, urmare a controalelor fiscale inopinate efectuate pe parcursul săptămânii trecute.

 

Sancțiunea se aplică pentru fiecare caz de control indiferent de cantitatea de mărfuri comercializate, transportate sau depozitate fără timbre de acciză sau cu timbre de acciză falsificate ori nevalabile.

 

În acest sens, în scopul evitării situațiilor de sancționare, SFS recomandă tuturor agenților economici să se conformeze voluntar în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare prin neacceptarea comercializării, transportării sau depozitării mărfurilor fără timbre de acciză sau cu timbre de acciză falsificate ori nevalabile.

 

În cazul stabilirii comercializării articolelor din tutun fără timbre de acciză sau cu timbre de acciză falsificate ori nevalabile, SFS îndeamnă toți agenții economici și persoanele fizice consumatori să informeze organul fiscal prin intermediul poștei electronice mail@sfs.md sau prin apelarea Centrul unic de apel al SFS la numărul de telefon 0 8000 1525, Butonul 3 (apel gratuit) despre cazurile identificate.

 

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de control în scopul combaterii comercializării articolelor din tutun fără timbre de acciză și/sau cu timbre de acciză false pe întreg teritoriul țării.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat

374 vizualizări

Data publicării:

25 Ianuarie /2024 08:01

Catalogul tematic

Accizele | Noutăți

Etichete:

Timbru de acciză | tutun | articole de tutun | accize

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon