Știri

Competitivitatea IMM-urilor: urmează a fi lansat un nou proiect implementat de ODA

Recent a fost anunțat un nou proiect privind competitivitatea IMM-urilor, susținut de Grupul Băncii Mondiale, care are ca obiectiv reducerea poverii cadrului de reglementare și sporirea accesului la finanțare a companiilor moldovenești. Proiectul va fi implementat în perioada 2023-2027 de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

 

Noul suport al Băncii Mondiale pentru programele ODA va contribui la dezvoltarea  afacerilor și la competitivitatea întreprinderilor la export. Asistența acordată în cadrul Proiectului privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii, program inițiat de ODA privind internaționalizarea și pregătirea pentru export, are ca scop susținerea întreprinderilor locale care aspiră să devină pregătite pentru export. Din această săptămână agenții economici pot depune aplicațiile on-line pe site-ul instituției pentru a beneficia de suport pentru internaționalizarea afacerilor”, a afirmat Dumitru Pîntea, directorul ODA, în cadrul evenimentului de anunțare a proiectului.  Programul va sprijini accesul la finanțare pentru întreprinderi prin intermediul garanțiilor de portofoliu și va consolida capacitatea Fondului de Garantare a Creditelor.

 

Proiectul privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii are un buget de $ 50 mil. Totodată, Programul e flexibil și poate realoca resursele pentru susținerea autorităților în cazul unei crize. 

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

700 vizualizări

Data publicării:

10 Aprilie /2023 12:48

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon