Monitorul SFS

Contribuabili care comercializează articole din metale prețioase, monitorizați de SFS

Serviciul Fiscal de Stat a efectuat controale fiscale prin metoda verificării operative, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024,  la 25 agenți economici care comercializează articole din metale prețioase.

 

Acțiunea a avut scopul de monitorizare a activității contribuabililor în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar, declarării tuturor veniturilor și comercializării în baza licenței a articolelor din metale prețioase care sunt imprimate cu emblema producătorului (semnul nominal) şi imprimate cu marcajul de stat,  aplicat  de I.P. Camera  de Stat pentru Supravegherea Marcării.

 

Astfel, urmare a monitorizării activităților contribuabililor au fost constatate abateri în partea ce ține lipsa marcajului de stat sau marcarea neconformă (marcaj fals) a articolelor din metale prețioase, iar în consecință au fost ridicate 7,85 kg de articole confecționate din astfel de metale.

 

Autoritatea fiscală supraveghează continuu asupra respectării prevederilor legislației în vigoare de către contribuabili, atât prin activități de informare și consultanță, cât și prin efectuarea măsurilor de control.

 

În context, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze benevol la respectarea întocmai a legislației fiscale, întru evitarea acțiunilor de conformare forțată.

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

241 vizualizări

Data publicării:

23 Mai /2024 08:40

Catalogul tematic

Drepturile şi obligaţiile contribuabilului | Noutăți fiscale

Etichete:

activitatea de comerţ | contribuabil | metale preţioase

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon