Știri

Din lista contribuabililor mari vor putea fi excluși anumiți subiecți înainte de expirarea termenului stabilit

Directorul Serviciului Fiscal de Stat este în drept să excludă din Lista contribuabililor mari, înainte de termenul stabilit, contribuabilii care încetează să deţină o poziţie dominantă şi/sau importanţă semnificativă într-un domeniu al economiei naţionale (criteriul prevăzut la pct. 4 lit. c) din Ordinul SFS nr. 471/2022).


În Monitorul Oficial de astăzi, 2 august, a fost publicat Ordinul nr. 263 din 25 iulie 2023 privind modificarea Ordinului SFS nr. 471/2022 cu privire la stabilirea criteriilor de determinare și selectare a contribuabililor mari. 


Modificările sunt operate în scopul eficientizării administrării contribuabililor mari şi îmbunătăţirii colectării încasărilor la bugetul public național. 


Precizăm, conform Ordinului nr.471/2022, listele contribuabililor mari se aprobă prin ordinul Serviciului Fiscal de Stat, se publică în Monitorul Oficial şi pe pagina web a autorității fiscale. Calitatea de contribuabil mare va fi deţinută o perioadă de cel puţin 2 ani. Contribuabilii mari sunt administraţi de către Direcţia deservire contribuabili mari a SFS.


Ordinul intră în vigoare la data publicării. 

 

Lista agenților economici contribuabili mari pentru anii 2023-2024 poate fi consultată aici.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

647 vizualizări

Data publicării:

02 August /2023 08:46

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

contribuabili mari

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon