26
11 2020
427

Aniversarea leului moldovenesc

Banca Națională a Moldovei (BNM) organizează vineri, 27 noiembrie 2020, un eveniment online dedicat aniversării a 27-a de la introducerea leului moldovenesc, care a fost pus în circulație la 29 noiembrie 1993. În cadrul evenimentului, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, va vorbi despre rolul monedei naționale în economie și va prezenta noile monede comemorative și jubiliare, emisiunea 2020.
 
Totodată, experții băncii centrale vor relata cum ajung banii în circulație și care sunt elementele de siguranță ale acestora. În același timp, va fi organizată o expoziție muzeală virtuală de monedă la care specialiști ai Muzeului Național de Istorie a Moldovei vor face o incursiune în istoria banilor.

 

În final, participanții vor participa la quiz-ul tematic: „Ce știm despre leul moldovenesc”, iar primii cinci câștigători vor fi premiați cu seturi de monetărie.

 

Doritorii se pot înscrie completând formularul.  

 

Evenimentul va începe la ora 14.00. Ulterior, la solicitare, se va oferi un certificat de participare semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

 


via | www.bnm.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.