23
11 2020
678

Anul 2021: investiții masive și creșterea veniturilor cetățenilor

Până la sfârșitul anului 2020, avem stringentă necesitate de a aproba în Parlament proiectul de politică bugetar fiscală pentru 2021 și proiectele Bugetelor anuale. Vom depune toate eforturile ca cel târziu pe 1 decembrie aceste proiecte să fie aprobate în Guvern. Acestea imediat vor merge la Parlament pentru examinare și votare în primă lectură, ca ulterior, către 20-21 decembrie, sa fie aprobate în lectură finală. Bugetul pentru 2021 a fost elaborat având la bază aceeași abordare ca în anul 2020, cu investiții masive în infrastructură și cu nivel majorat de plăți sociale”, a spus prim-ministrul Ion Chicu după tradiționala întrunire de luni cu președintele Parlamentului și președintele RM.
 

Premierul a remarcat că, pentru 2021, în Fondul Rutier vor fi alocate, preventiv, 1,7 mld. lei, la fel ca anul curent. De asemenea, va continua și implementarea proiectului „Drumuri bune”, pentru care sunt prevăzute 900 mil. lei.

 

Pentru anul 2021, în Fondul Ecologic Național vor fi alocate cu 200 mil. lei mai mult decât în acest an, adică 500 mil. lei. Mijloacele vor fi utilizate pentru proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților.

 

Totodată, din anul viitor vor fi majorate salariile pentru toate categoriile de angajați în sectorul bugetar. Personalul medical, majoritatea fiind finanțat din Fondul Național de Asigurări în Medicină, va avea un salariu mai mare cu 30%.

 

Respectiv, către Autoritățile Publice Locale vor fi transferate mijloacele necesare, ținând cont de modificările menționate.

 

Este important să fie finalizate și aprobate până la sfârșitul anului, astfel încât de la 1 ianuarie țara să aibă acoperire legală pentru aceste cheltuieli”, a reiterat Ion Chicu.

 


via | gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.