30
07 2020
733

Astăzi expiră termenul de plată a ajutorului de șomaj pentru patentari

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că pe data de 30 iulie expiră termenul de plată a ajutorului de şomaj în perioada stării de urgenţă stabilit pentru deținătorii de patentă. Persoanele care până în momentul de față nu au primit banii prin intermediul oficiilor poştale urmează să-i ridice în termenul stabilit, deoarece sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite de către prestatorul de servicii de plată pe contul corespunzător CNAS şi nu vor mai fi direcţionate către deținătorii de patentă.
 
CNAS menționează că informația privind titularii care deţin patente valabile şi persoanele fizice subiecți ai impunerii conform cap. 102  şi 10din Titlul II al Codului fiscal care desfăşoară activităţi în domeniul comerțului și/sau prestării de servicii în pieţele și centrele comerciale care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai - 30 iunie 2020 în conformitate cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a fost furnizată din sistemului informațional al Serviciului Fiscal de Stat.
 
Ajutorul de şomaj unic se plăteşte de către CNAS prin intermediul prestatorilor de servicii de plată de pe teritoriul Republicii Moldova conform listelor electronice. Iar în cazul în care beneficiarul nu a desemnat prestatorul de servicii de plată, plata ajutorului de şomaj unic se transferă la oficiul poştal.
 
Potrivit Direcţiei generale finanţe, CNAS a transferat 6,3 mil. lei pentru 3867 beneficiari de această prestaţie. Sursa de finanţare a ajutorului de şomaj este bugetul de stat. Totodată, a avut loc transferul a 8,2 mil. lei din bugetul asigurărilor sociale pentru 5005 şomeri asiguraţi, care, la fel, îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.

via | cnas.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.