20
04 2021
341

BNM: ce este mai avantajos - creditul ipotecar sau chiria?

Banca Națională a Moldovei (BNM) continuă cu o serie de podcasturi campania de informare și sensibilizare Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic”.Acestea sunt adresate tuturor membrilor societății – consumatorilor, comunității de afaceri și, pur și simplu, persoanelor interesate de cultura financiară care doresc să se orienteze mai bine în lumea financiară  actuală, comunică regulatorul.
 
Podcasturile explică publicului cum funcționează piața financiară din Republica Moldova, care sunt instrumentele de politică monetară ale BNM sau de ce o bancă centrală trebuie să fie independentă. La fel, podcasturile oferă răspunsuri la întrebările: ce este mai avantajos - creditul ipotecar sau chiria; cum să obții bani pentru o afacere prosperă; care sunt avantajele și riscurile unui credit bancar. În același timp, sunt oferite informații detaliate despre plățile fără numerar - inovații și perspectivă, dar și soluții pentru gestionarea economiilor.

 

Cele opt podcasturi semnate de jurnalistul Vitalie Condrațchi au fost elaborate în cadrul proiectului „Susținerea BNM în procesul de ridicare a nivelului educației și incluziunii financiare în Republica Moldova” realizat cu finanțarea UK AID, cu suportul Fondului pentru Buna Guvernare al Guvernului Marii Britanii. Proiectul a mai inclus elaborarea a zece videografice și a două videoghiduri la subiectul financiar-bancar.

 

Podcasturile pot fi ascultate pe platformele de comunicare ale BNM, precum și pe cele mai populare platforme specializate – Google podcasts, Apple podcasts, Anchor.fm, Soundcloud și altele.

Lista podcasturilor:

 


via | www.bnm.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.