17
07 2020
559

„Business Bridges Spain-Moldova”

În cadrul evenimentului „Business Bridges Spain-Moldova” au fost prezentate oportunitățile investiționale ale țării noastre din domeniul tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor, construcțiilor, din sectorul energetic, industriei ușoare, infrastructurii drumurilor, turismului etc. La eveniment au participat reprezentanții Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenției de Investiții, Ambasadei RM în Regatul Spaniei, Confederației salariaților spanioli și Camerei de Comerț din Spania.
 
Potrivit Iulianei Drăgălin, Secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, relațiile bilaterale dintre Moldova și Spania au înregistrat o tendință pozitivă în ultima perioadă. Astfel, volumul comerțului exterior, în perioada ianuarie-aprilie 2020, a înregistrat suma de $45,435 mil., în creștere cu peste 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019.  De asemenea, volumul comerțului în anul 2019 a înregistrat suma de $119,154mil., majorându-se cu 17,47% în comparație cu anul 2018.
 
Apreciem prezența investitorilor spanioli pe piața din Republica Moldova și investițiile acestora în capitalul social. Încurajăm antreprenorii să profite de oportunitățile oferite de Zonele Economice Libere, Parcurile Industriale, Parcul IT, să exploreze și alte sectoare strategice precum turismul, agricultura, transportul etc.”, a declarat Iuliana Drăgălin.
 
În contextul situației economice mondiale și ca urmare a impactului crizei pandemice, părțile au convenit să organizeze forumuri de afaceri virtuale și evenimente tematice pentru a-și consolida relațiile comercial-economice și a veni în ajutorul antreprenorilor din ambele state.
 
La momentul actual în Republica Moldova activează 62 întreprinderi cu capital spaniol, investițiile în capitalul social însumând circa 341,18 mil. lei.
 
După valoarea volumului schimburilor comerciale în perioada ianuarie-aprilie 2020, Spania se situează pe locul 12 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 1,84% în comerțul total.

via | mec.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.