18
11 2021
493

Ce salarii propun angajatorii

Potrivit topului celor mai bine plătite locuri de muncă vacante realizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cel mai mare salariu promis de angajatorii din țara noastră rămâne a fi cel de 50 mii lei oferit pentru ocuparea funcției vacante de director la o companie din domeniul cosmetic.

 

Topul este continuat de salarii maxime de 20 mii lei propuse pentru ocuparea funcțiilor vacante de consultant, geodez, mașinist la excavatorul cu o singură cupă (SA „Cariera de granit și pietriș din Soroca”), mecanic auto, sudor și inginer programator. 

 

Salarii de 17,7 mii lei se oferă pentru cele 4 poziții de personal medical (Spitalul Clinic Militar Central), iar salarii de 15 mii lei sunt înregistrate pentru o serie de locuri vacante de medic (medicina generală), inginer, manager IT, diriginte șantier, analist sisteme informatice, lăcătuș auto, conducător auto, șef sector (în construcții) etc.

 

Totodată, se oferă un salariu maxim de 14,6 mii lei pentru funcția vacantă de medic-șef la Centrul de sănătate din Călărași, iar alți angajatori oferă salarii de 14 mii lei pentru ocuparea funcției vacante de marketolog sau sudor.

 

În topul realizat de ANOFM sunt incluse o serie de locuri vacante remunerate cu câte 12 mii lei: contabil-șef (Drumuri Orhei SA, manager (managementul mediului), extractor, inginer-tehnolog, manager în comerț (Macon SA), director (Serviciul cultură și turism), specialist în recrutare etc.

 

Salarii de 11-10 mii lei se oferă pentru locuri vacante de tractorist, șef-secție în industrie (ÎCS Moldova Zahăr SRL), director grădiniță (s. Zăluceni), șef secție (JLC SA), operator în sectorul de producție, contabil-șef, agent de vânzări, programator, reprezentant comercial etc.

 

Topul este încheiat de salariile de 9 mii lei, propuse pentru funcții vacante de  bucătar, inginer, maseur, director executiv, conducător auto etc.

 

Reamintim, în primele 10 luni ale anului curent au fost înregistrați 27905 de șomeri, iar pe parcursul lunii octombrie acest statut a fost obținut de 3340 de persoane. Totodată, de la începutul anului curent în baza de date au fost înregistrate 25919 locuri de muncă vacante, declarate de către 3261 angajatori.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.