10
06 2022
252

Consecințele calculării incorecte a impozitului/taxei din cauza explicațiilor greșite, prezentate de SFS

Va fi scutit contribuabilul de achitarea impozitului/taxei, penalităților și a amenzilor aferente acestora în cazul în care calculele au fost efectuate în baza explicațiilor greșite, prezentate în scris de către Serviciul Fiscal de Stat?
 
Răspunsul la această întrebare este oferit în articolul „Consecințele calculării incorecte a impozitului/taxei din cauza explicațiilor greșite, prezentate în scris de SFS” elaborat de Valeria Nedelea, publicat în ediția din iunie a revistei „monitorul fiscal FISC.md” ce va ieși de sub tipar în zilele imediat următoare.
 

De asemenea, în rubrica „Consultații juridice” este publicat articolul în care sunt prezentate cazurile de efectuare a plăților în valută străină între rezidenţi pe teritoriul RM, desi regula generală stabilește că pe teritoriul Moldovei plăţile şi transferurile între rezidenţi se efectuează în monedă naţională. Totuși, pentru anumite cazuri legislația prevede excepții, care pot fi consultate în ediția din iunie a revistei „monitorul fiscal FISC.md”.

 

Propunem să studiați și articolul semnat de Evghenia Rusu, în care autorul analizează subiectul repatrierii mijloacelor bănești în cazul utilizării cambiei ca mijloc de plată pentru mărfurile livrate în cadrul tranzacțiilor externe.

 

Menționăm, aceste subiecte vor fi accesibile doar deținătorilor unui abonament al publicației noastre. Cel potrivit pentru Dvs poate fi selectat aici.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.