07
04 2022
249

Creșterea și internationalizarea ÎMM. Programul de susținere va fi revizuit

Până la 20 aprilie 2022 Ministerul Economiei este în așteptarea propunerilor pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 439/2020 cu privire la aprobarea Programului de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare a acestora (Program). Autoritatea a anunțat elaborarea respectivului proiectul de hotărâre a Executivului.
 
 Amintim, Programul are ca și scop contribuirea la creșterea economică durabilă prin atragerea investițiilor, sporirea competitivității și a productivității Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova, precum și internaționalizarea acestora, oferind o abordare integrată de susținere a ÎMM cu introducerea practicilor internaționale în vederea dezvoltării productivității și competitivității afacerilor autohtone.
 

Astfel, prin intermediul Programului, ÎMM pot obține suport în cadrul a doi piloni:

  • Pilonul I – Formarea competențelor antreprenoriale prin schema de business voucher, pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare a afacerii;
  • Pilonul II – Suport financiar prin schema de „Grant”, în achiziționarea imobilizărilor corporale și necorporale pentru sporirea competitivității, productivității și internaționalizarea afacerii.

 

Propunerile, comentariile și sugestiile pot fi expediate în adresa persoanei responsabile pentru elaborarea proiectului: Lupea Cristina (consultant principal, Secția politici de dezvoltare a ÎMM și comerț), număr de telefon 022 250 613 / email: cristina.lupea@me.gov.md.

 

Recomandăm să citiți și: Aplică acum pentru a fi în topul companiilor de succes!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.