08
04 2021
500

CSE extinde termenul de aplicare a măsurilor de susținere a businessului

Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit astăzi într-o ședință, aprobând, potrivit prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi,  o listă de decizii de ordin social care vizează cetățenii, dar și de mediul de afaceri.
 
Printre acestea se regăsesc deciziile ce vizează activitatea mediului de business, ce țin de extinderea perioadei de implementare a Programului de subvenționare a dobânzilor și a Programului de rambursare a TVA până la 31 mai 2021 inclusiv.
 
Până la 31 mai curent, va fi permisă deducerea în scopuri fiscale și scutirea de impozitul pe venit, precum și de contribuții și prime obligatorii,  pentru plățile efectuate de angajatori la procurarea vaccinelor contra COVID-19.
Aureliu Ciocoi a menționat aprobarea altor măsuri de simplificare a administrării fiscale, care vor fi prezentate ulterior ( cu detalii suplimentare vom reveni).

 

 

Totodată, a fost anulată prevederea care interzicea plimbările în spațiile publice (parcuri, păduri, plaje, alei, zone de agrement), acestea fiind permise în grupuri de până la 3 persoane.

 

O altă decizie ține de reluarea antrenamentelor pentru pregătirea participării sportivilor membri ai loturilor naționale la turneele internaționale, precum și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără participarea spectatorilor, de către federațiile acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

 

De asemenea, luând în considerare dificultatea cu care se confruntă studenții din învățământul profesional, care au necesitatea desfășurării stagiilor de practică, se va permite organizarea stagiilor de practică în învățământul profesional și tehnic superior din grupele absolvente.

 

La inițiativa Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină se va extinde lista medicamentelor compensate, în conformitate cu Protocolul clinic național, pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19,  care se tratează la domiciliu.  Totodată, MSMPS va elabora mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.