Știri

Cuantumul mijloacelor financiare alocate pentru alimentarea copiiilor necesită majorare

Începând cu 1 februarie 2022, normele financiare în vigoare pentru alimentarea copiilor și elevilor din instituțiile de învățământ urmează a fi majorate cu 40%. Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul respectivei hotărârii de Guvern cu privire la alocarea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă al Guvernului, fiind propusă alocarea mijloacelor financiare în sumă totală de 256,6 mil.lei autorităților administrației publice centrale și locale, în scopul majorării normelor financiare pentru alimentarea copiilor și elevilor din instituțiile publice de învățământ.
 

Conform actelor normative în vigoare, de alimentație gratuită din partea statului beneficiază copiii din instituțiile de educație timpurie, elevii claselor I-IV din instituțiile de învățământ, elevii claselor V-XII din instituțiile de învățământ din raioanele de est ale RM subordonate Ministerului Educației și Cercetării și din raioanele Dubăsari, Căușeni și Anenii Noi amplasate în zona de securitate, elevii din școlile de tip internat și sanatorial, cei din liceele-internat cu profil sportiv, precum și elevii din sistemul de învățământ profesional tehnic secundar.

 

Menționăm, normele financiare de alimentare a copiilor și elevilor diferă în funcție de treapta de învățământ.

 

Proiectul este elaborat în contextul creșterii continue a prețurilor, inclusiv la produsele alimentare, dar și cu scopul de a îmbunătăți calitatea alimentației în instituțiile de învățământ. Majorarea normelor financiare de alimentare cu 40% a fost estimată ținând cont de indicele cumulativ al creșterii prețurilor la produsele alimentare din ultimii 3 ani.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

602 vizualizări

Data publicării:

26 Ianuarie /2022 07:56

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

fondul de rezerva | guvern Moldova | proiect hotarire guvern

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon