08
10 2021
781

Declararea corectă a plăților efectuate după eliberarea angajatului. Corelarea datelor

La stabilirea prestaţiilor de asigurări sociale (pensii şi indemnizaţii) este utilizată informaţia din contul personal de asigurări sociale al fiecărui asigurat, care este declarată de către angajator prin intermediul Dărilor de seamă IRM19 și IPC21.
 
În articolul „Corelarea între dările de seamă aferente asigurărilor sociale de stat” semnat de Clara Sorocean și publicat în ediția din octombrie a revistei „monitorului fiscal FISC.md”, autorul atrage atenția că, în procesul de stabilire a prestaţiilor, deseori se constată situaţii de neconcordanţă a informaţiei aferente perioadei de angajare sau încetare a raporturilor de muncă indicată de către angajator în Informaţia IRM19 şi perioada de activitate declarată în Darea de seamă IPC21 și lipsa prezentării Informaţiei IRM19 la angajarea, eliberarea sau modificarea raporturilor de muncă.
 
Expertul atenţionează că, după încetarea raporturilor de muncă, persoanele pot obţine venit asigurat de la fostul angajator, dar acesta urmează a fi declarat cu categoria persoanei asigurate corespunzătoare, care va comunica despre acordarea anumitor plăţi, altele decât salariul, pentru munca prestată (categoriile 101 sau 123). Tipurile plăţilor care pot fi identificate după eliberarea angajatului din cadrul entităţii pot fi următoarele:
-              Indemnizaţia la eliberare din serviciu;
-              Plăţi cu caracter de stimulare;
-              Compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite.
 
Astfel, examinând articolul din nr. 6 (69) a revistei „monitorului fiscal FISC.md”, veți afla cum se declarară corect aceste tipuri de plăţi acordate după eliberarea persoanei, pentru a nu afecta dreptul acesteia la diferite prestații sociale.
Reiterăm, articolul va fi accesibil doar deținătorilor unui abonament al PP „Monitorul Fiscal FISC.md”.

1 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.