13
04 2021
313

Diagnosticul sectorului privat al Republicii Moldova

Oportunitățile de susținere a mediului de afaceri în contextul crizei pandemice, întreprinderile de stat și politica de concurență, integrarea și facilitarea comerțului cu UE, dezvoltarea sectorului financiar, transport și logistică, facilitarea accesului la finanțare, energie regenerabilă, TIC și externalizarea proceselor de afaceri (BPO) sunt unele din prioritățile pe care se va axa diagnosticul sectorului privat al Republicii Moldova, ce va fi elaborat de grupul Băncii Mondiale.
 
Conceptul studiului a fost prezentat de către echipa Băncii Mondiale în cadrul unei ședințe cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii. Analiza se va axa pe identificarea principalelor oportunități și constrângeri în ceea ce privește creșterea sectorului privat în Republica Moldova.

 

Diagnosticul propune efectuarea a trei evaluări sectoriale detaliate:

  • energia regenerabilă;
  • agroindustria cu valoare adăugată ridicată și procesarea alimentelor;
  • servicii TIC și BPO.

 

Tematicile reflectate în proiectul de studiu sunt axate pe prioritățile care se regăsesc și în setul de politici guvernamentale în raport cu susținerea sectorului privat, comunic[ MEI.

 

Banca Mondială se poziționează ca partener lider în acordarea de suport Guvernului de la Chișinău, în promovarea politicilor ce vizează dezvoltarea climatului investițional în Republica Moldova.


via | mei.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.