30
01 2019
235

Dunărea 2014-2020. Un nou apel de proiecte

Ministerul Finanțelor anunță despre lansarea celui de-al III-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, care constituie un program de cooperare teritorială european, fiind un instrument de finanțare ce are drept scop sprijinirea dezvoltării strategiei macro-regionale a Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, consolidarea integrării teritoriale și abordarea obstacolelor comune. Domeniile vizate sunt: mediu și cultură, conectivitate și responsabilitate energetică, guvernanță, inovare și responsabilitate socială.

Apelul de propuneri este deschis din 28 ianuarie 2019 și va dura până la 8 martie curent, ora 14:00, iar structurile ce pot aplica pentru finanțare în cadrul apelului sunt autoritățile locale/regionale/naționale/instituțiile de drept public, organizațiile internaționale și organizațiile non-profit.

Proiectul se va desfășura în două etape:
• La I-a etapă, aplicantul va transmite o exprimare a intenției (cu logica de intervenție a propunerii și relevanța sa strategică pentru program);
• La a II-a etapă, propunerile de proiecte preselectate vor fi invitate să prezinte cererea de proiect completă (cu diverse detalii).

Ţările eligibile pentru participare la apel sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania (landurile Baden Wurttemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia și Hertegovina, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova si Ucraina (regiunile Cernăuți, Ivano-Frankovsk, Zakarpatska și Odessa).

Pentru Republica Moldova este eligibil întregul teritoriu, iar instituțiile pot participa în calitate de parteneri cu drepturi depline.

Mai multe informaţii privind lansarea celui de-al III-lea Apel de propuneri de proiecte.

Aplicanții pot găsi parteneri de proiect.

via | mf.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.