11
06 2020
499

Efort suplimentar pentru combaterea transportului ilicit de pasageri

Necesitatea sporirii de către organele de control a măsurilor de combatere a fenomenului transporturilor ilicite de persoane a fost discutată în cadrul unei ședințe convocate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, la care au participat reprezentanții Asociației Patronale a Transportatorilor și Serviciilor Auxiliare.
Aceștia au menționat că problema transportului ilicit de persoane există de mai mulți ani, însă în perioada stării de urgență acest fenomen a luat amploare.
 

De asemenea, operatorii de transport rutier au solicitat ca toate controalele efectuate de către inspectorii Autorității Administrative „Agenția Națională Transport Auto” (ANTA) să dețină un caracter sistematic, fiind direcționate exclusiv pe combaterea fenomenului transportului ilicit de persoane. Inspectorii ANTA și-au exercitat atribuțiile de serviciu în limita disponibilității cu implicarea colaboratorilor Inspectoratului General de Poliție și Serviciului Fiscal de Stat, cu publicarea pe pagina oficială a informației privind rezultatele controalelor efectuate, inclusiv ce ține de contracararea fenomenului transportului ilicit de persoane.

 

Reprezentanții MEI au dat asigurări membrilor Asociației că eforturile ANTA în combaterea fenomenului transportului ilicit de persoane va fi fortificat, cu implicarea obligatorie și a altor organe de control ale statului. Totodată, a fost menționată necesitatea suportului informațional al operatorilor de transport ce activează legal în depistarea cazurilor de încălcare a legislației în domeniul transportului rutier.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.