29
06 2017
2398

“Eximbank -Gruppo Veneto Banca” are un nou proprietar

Banca Națională a Moldovei a confirmat că noul proprietar al «Eximbank -Gruppo Veneto Banca» în Moldova a devenit «Intesa Sanpaolo» — una din cele mai mari bănci din Italia. Potrivit BNM, «Intesa Sanpaolo», cu autorizarea unanimă a Consiliului de Administraţie, a semnat pe 26 iunie 2017 contractul de achiziţionare a unor active şi pasive aparținând «Veneto Banca», inclusiv băncile acestui grup din Republica Moldova, Croația și Albania.

Banca Națională a mai subliniat că «Intesa Sanpaolo» este una dintre cele mai mari bănci din zona euro cu o capitalizare de peste 45 mld. euro. În Italia, «Intesa Sanpaolo» are peste 11,1 mil. de clienți și o cotă de piață de 12%.

Peste hotarele Italiei, «Intesa Sanpaolo» a dezvoltat o prezență puternică în țările Europei Centrale și de Est, în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, în care deservește peste 7,7 mil. de clienți. Potrivit Băncii Centrale, clienţii „EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" din Republica Moldova nu suportă nicio consecinţă în rezultatul acestui transfer: oficiile şi subdiviziunile băncii vor fi deschise în mod obişnuit şi pe deplin funcţionale, toate operaţiunile bancare vor putea fi efectuate fără modificări, însă sub responsabilitatea noului acționar — «Intesa Sanpaolo».


Grupul bancar italian «Intesa Sanpaolo» a achiziționat activele sanate a celor două bănci problematice lichidate — «Veneto Banca» și «Banca Popolare di Vicenza» — la un preț simbolic de 1 euro.

«Eximbank» a fost fondată pe 29 aprilie 1994, iar pe 15 mai 2006 a devenit membru al grupului bancar «Veneto Banca», după achizițioanrea a 100 % din pachetul de acțiuni al băncii. În prezent, «Eximbank -Gruppo Veneto Banca» deține 20 de filiale și 11 agenții pe teritoriul Moldovei.

via | infomarket.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.