10
11 2020
495

Facilitarea accesului la a doua șansă

Situațiile de criză, eșecurile în afaceri și a doua șansă pentru antreprenorii aflați în dificultate au fost temele celui de-al doilea eveniment de dialog cu tema „Facilitarea accesului la a doua șansă”, organizat prin intermediul proiectului transnațional DanubeChance2.0.
 
Pe viitor tot mai mulți antreprenori ar putea ajunge în prag de insolvabilitate ca urmare a efectelor generate de pandemia COVID 19. Astfel, este necesară elaborarea și implementarea unui Program național de suport pentru antreprenorii aflați în situații de criză. În același timp, ODIMM, prin intermediul proiectului DanubeChance2.0, va oferi în continuare suportul necesar antreprenorilor care se află în dificultate”, afirmă Iulia Costin, directorul general ODIMM.

 

Șeful Direcției politici economice și mediul de afaceri din cadrul Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vasile Vulpe, a prezentat reformele la Legea insolvabilității, puse în aplicare la 14 septembrie 2020. “Insolvabilitatea este una din soluțiile pentru companiile afectate de pandemie ce se află în dificultate financiară, iar procedurile de prevenire a insolvabilității se regăsesc în legislația autohtonă”.

 

În cadrul evenimentului online a fost prezentată metodologia de implementare a „Inițiativei pilot de revitalizare a afacerilor”, care va fi implementată concomitent atât în Republica Moldova, cât și în alte șapte țări partenere ale proiectului: Slovenia, Croația, Germania, România, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina. Inițiativa presupune oferirea unui program individual de accelerare și revitalizare a planului de afaceri pentru întreprinderile și antreprenorii onești care trec printr-o perioadă de criză și au eșuat, dar doresc să-și relanseze activitatea. Noul proiect va pune accent pe diagnosticarea afacerii și oferirea suportului de mentorat pentru a facilita reintegrarea antreprenorilor aflați în dificultate în circuitul economic. 

 

Proiectul DanubeChance2.0 – “Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul își propune să dezvolte politici antreprenoriale pentru a doua șansă și soluții practice pentru îmbunătățirea culturii antreprenoriale pentru a evita pierderea potențialului antreprenorial și a depăși stigmatizarea antreprenorilor după falimentul afacerii. Principalele rezultate ale proiectului sunt: dezvoltarea unei strategii privind accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării, dezvoltarea programului educațional pentru Academia "Trial and Error" și lansarea inițiativei de restructurare a afacerii.


via | odimm.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.