Știri

Facilități fiscale și vamale pentru noi proiecte de asistență externă

Peste 50 de proiecte de asistență externă care cad sub incidența tratatelor internaționale, la care țara noastră este parte și vor derula pe teritoriul Republicii Moldova, vor beneficia de aplicarea facilităților fiscale și vamale aferente realizării acestora, avându-se în vedere aplicarea scutirilor la impozitul pe venit, accize, taxe vamale și pentru efectuarea procedurilor vamale, taxe pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului, precum şi de aplicarea scutirii de TVA cu drept de deducere pentru mărfurile şi serviciile destinate acestora.
 
În Monitorul Oficial din 4 iunie curent a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 72 din 26 mai 2021 privind modificarea și completarea HG 246/2010.

 

Noile proiecte țin de protecția socială a persoanelor cu necesități speciale, drepturile omului, combaterea corupției, centre comunitare pentru tineret, promovarea energiei alternative, integrarea învățământului dual, dezvoltarea competențelor digitale, îmbunătățirea pieței muncii etc.

 

Pe lângă completarea listei proiectelor beneficiare de facilitățile fiscale și vamale, documentul mai prevede excluderea a 12 proiecte finalizate și confirmate în acest sens de donatori și beneficiari.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

717 vizualizări

Data publicării:

08 Iunie /2021 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

asistența externă | facilitati fiscale | facilitati vamale | hg nr.246

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon