15
09 2020
640

Foaia de Parcurs privind digitalizarea economiei

În contextul crizei pandemice, Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat Foaia de Parcurs privind digitalizarea economiei. Pe parcursul ultimilor cinci luni lucrăm la identificarea noilor rezerve de creștere a activității antreprenoriale în Republica Moldova, facilitarea interacțiunii la distanță dintre Guvern, comunitatea de business și consumatori, iar dezvoltarea comerțului electronic și digitalizarea tuturor serviciilor pentru business este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova”, a declarat Vitalie Tarlev, secretarul de stat al MEI, în cadrul Forumului economic al țărilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI).
 
Participanții la eveniment au pus în discuție consolidarea cooperării economice în contextul situației pandemice COVID-19, dezvoltarea comerțului electronic, precum și cooperarea eficientă în sectorul transporturilor, menționând că, în condițiile actuale, este imperativ ca țările CSI să mențină un dialog constructiv și continuu, astfel ca cetățenii statelor membre să simtă impactul pozitiv al cooperării Comunității.
 
MEI comunică că, în semestrul I al anului curent, comerțul Republicii Moldova cu țările CSI a înregistrat $779,2 mil., fiind în scădere cu aproximativ 13% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. Exportul a înregistrat $193,8 mil., crescând cu 4,23% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar importul – $585,4 mil., în descreștere cu 16%.
 

via | mec.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.