22
01 2021
377

Grant în valoare de 10 mil. euro pentru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale

Ministerul Finanțelor și Banca de Dezvoltare a Germaniei au semnat Acordul suplimentar de finanțare și Acordul de grant pentru finanțarea proiectului „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 2”, în valoare totală de 10 mil. euro.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor de trai ale populației prin minimizarea riscurilor pentru sănătate și utilizarea eficientă a resurselor naturale prin dezvoltarea și extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale, în cazul dat fiind vorba de conectarea a 5 localități rurale la apeductul Chișinău-Strășeni-Călărași.

De asemenea, Acordul prevede acordarea serviciilor de consultanță Agenției de Dezvoltare Regională Centru, precum și servicii de expertiză pentru sprijinirea operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași în extinderea zonei de aprovizionare și în procesul de restructurare.

Menționăm că, prin această finanţare, suplimentară bugetul total al proiectului va ajunge la 25 mil. euro, asistență nerambursabilă.


via | mf.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.