30
09 2021
282

Granturi pentru dezvoltarea antreprenoriatului social

Întreprinderile sociale au posibilitatea de a depune propunerile de proiecte în cadrul Concursului de granturi lansat de Fundația Est-Europeană cu suportul Uniunii Europene și al Suediei pentru susținerea activităților de antreprenoriat social.
 
Programul de granturi are drept scop susținerea organizațiilor societății civile în vederea creării și/sau dezvoltării afacerilor sociale menite să ofere locuri muncă și oportunități de integrare social-profesională a grupurilor vulnerabile, contribuind la sporirea bunăstării cetățenilor și a comunităților.

 

Suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi este de 525 mii euro, iar suma maximă oferită per proiect nu va depăși 35 mii euro. Perioada de implementare a proiectelor va fi cuprinsă între 20 și 24 luni.

 

Granturile vor fi oferite și pentru crearea de noi întreprinderi sociale, viabile și profitabile, care vor asigura reinvestirea profitului în afacerea de antreprenorial social până la atingerea pragului optim de rentabilitate. Ulterior, profitul va fi direcționat spre susținerea directă a grupurilor defavorizate și soluționarea problemelor sociale asociate cu aceste grupuri. Ideea de afacere trebuie să răspundă unei necesități sociale persistente în comunitate/regiune.

 

Pentru întreprinderile sociale deja create vor fi aplicate următoarele criterii cantitative: 

- cifra de afaceri;

- proporția veniturilor încasate de întreprinderea socială care sunt direcționate spre suportul grupurilor vulnerabile;

- numărul persoanelor dezavantajate care vor fi beneficia în urma realizării proiectului;

- numărul de persoane defavorizate angajate în cadrul întreprinderii sociale la momentul depunerii dosarului;

- contribuția monetară a asociației în dezvoltarea întreprinderii sociale;

- situația de pierdere și profit.

 

Detalii suplimentare.

 

Dosarele de participare la concurs pot fi depuse la adresa concurs@eef.md, termenul limită fiind 24 octombrie 2021.

 

Notă: Potrivi Catalogului întreprinderilor sociale din Republica Moldova, până la momentul de față acest statut îl dețin 23 entități.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.