08
10 2020
355

În luna septembrie au fost înregistrați peste trei mii de șomeri

La sfârșitul lunii septembrie în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă erau înregistrați 21983 șomeri, dintre care 3141 au obținut acest statut pe parcursul lunii, comunică ANOFM. Datele mai arată că, în luna septembrie, au fost plasate în câmpul muncii 1323 persoane, dintre care 750 femei.
 
Per total, în primele nouă luni ale anului curent prin intermediul ANOFM au fost plasați în câmpul muncii 7041 șomeri. Ca urmare a subvenționării creării locurilor de muncă au fost angajate 173 de persoane, iar datorită mecanismului subvenționării creării sau adaptării locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități au fost angajați 3 șomeri.

 

Totodată, la sfârșitul lunii septembrie în calitate de beneficiari de ajutor de șomaj erau înregistrate 2902 persoane, iar alte 311 frecventau cursuri de formare profesională. De asemenea, la finele perioadei de raportare 13 persoane beneficiau de alocație de integrare și reintegrare profesională.

 

Concomitent, în baza de date a ANOFM, la sfârșitul trimestrului III erau înregistrate 8039 locuri de muncă vacante, iar de la începutul anului curent au fost recepționate, în total, 19194 posturi vacante.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.