28
01 2022
1535

La 1 februarie expiră termenul-limită de prezentare a dării de seamă privind contractele de achiziţii publice de valoare mică

Agenția Achiziții Publice reamintește autorităților contractante despre obligația prezentării până marți, 1 februarie curent, a dării de seamă privind contractele de achiziţii publice de valoare mică.
 
Menționăm, potrivit pct. 24 din Regulamentul cu privire la achiziţiile publice de valoare mica, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 665/2016, autoritatea contractantă este obligată să întocmească şi să prezinte Agenţiei Achiziţii Publice anual, până la data de 1 februarie a anului următor, inclusiv în varianta electronică, o dare de seamă privind contractele de achiziţii publice de valoare mică semnate şi înregistrate în perioada de referinţă.

 

Modelul dării de seamă privind realizarea achizițiilor publice de valoare mică este disponibil în anexa la Regulament.

 

Potrivit art, 3271 (alin.1) din Codul contravenţional, încălcarea termenelor de prezentare a dărilor de seamă Agenţiei Achiziţii Publice se sancţionează cu amendă de la 2 la 4 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

 

Notă: P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” oferă posibilitatea să aflați mai multe informații ce țin de domeniul achizițiilor publice în rubrica dedicată acestui sector.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.