14
01 2021
613

MADRM prezintă sistemul semi-automatizat de calculare a plăților pentru emisiile și deversările de poluanți

Agenții economici plătitori ai taxei pentru poluarea mediului au posibilitatea de a participa la o serie de webinare ce vor fi desfășurate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), în cadrul cărora va fi prezentat noul sistem semi-automatizat de calculare a plăților pentru emisiile și deversările de poluanți. Scopul instruirilor este oferirea entităților a suportului necesar, fiind simplificat procesul de calculare a plăților respective.  Atelierele de instruire vor avea loc în perioada 18-21 ianuarie 2021, în format online (pe platforma Zoom), pentru subiecții din toate regiunile țării.
 
La atelierele vor participa reprezentanți ai MADRM, Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), Serviciului Fiscal de Stat și agenții economici subiecți ai impunerii cu plata pentru emisiile și deversările de poluanți.

 

Primul webinar va fi organizat pe 18 ianuarie 2021, cu începere de la ora 10:00, și va fi destinat agenților economici din regiunea de nord a țării (mun. Bălţi, raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei, Soroca).

 

Pe 19 ianuarie curent, cu începere de la ora 10:00, sunt invitați să participe la webinar agenții economici din zona de centru a țării (mun. Chișinău, raioanele Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni).

 

 Webinarul din 20 ianuarie 2021 este destinat agenților economici din sudul țării, raioanele Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia, Leova, Ştefan Vodă, Taraclia, UTA Găgăuzia.

 

 

Persoanele interesate se pot înregistra prealabil la adresa de e-mail: gabriela.capcelea@madrm.gov.md .


via | madrm.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.