Știri

Mâine, 15 august 2020, intră în vigoare noi prevederi ce vizează comercializarea țigărilor

Mâine, 15 august 2020, intră în vigoare alin. 5 art. 25 din Legea nr. 278/2007 privind controlul tutunului, prin care se interzice expunerea vizibilă în spațiile publice a produselor din tutun și a produselor conexe, acestea urmând a fi plasate în boxe speciale închise.

 

Legea mai prevede că lista produselor din tutun şi a produselor conexe disponibile pentru comercializare cu indicarea prețurilor acestora, imprimată pe hârtie albă cu caractere negre, se va prezenta de către vânzător la solicitarea cumpărătorilor adulți.

 

În țări precum Rusia, Belarus, Finlanda, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Croația, Slovenia, Islanda deja au pus în aplicare astfel de prevederi  (unele state încă din anul 2001), produsele din tutun fiind plasate în instalații speciale. 

 

Reamintim că în luna iulie subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. 

 

Conform datelor oficiale, în Republica Moldova există peste 9000 de puncte comerciale care au în vânzare produse din tutun.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

2180 vizualizări

Data publicării:

14 August /2020 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

tigari | tutun | lege | Republica Moldova

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon