25
06 2021
223

Ministerul Finanțelor și comunitatea de afaceri: asigurarea unei legislații fiscale echitabile

Astăzi, 25 iunie, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, a avut o întrevedere cu membrii Camerei de Comerț Americane din Republica Moldova (AmCham), în cadrul căreia părțile au discutat  subiecte de interes pentru mediul de afaceri în scopul excluderii unor neclarități în aplicarea normelor fiscale și contabile. De asemenea, au fost expuse viziunile Ministerului Finanțelor ce vor fi prioritare în următorul exercițiu al politicii fiscale, menite să asigure o legislație fiscală certă și echitabilă.

Dorel Noroc a exprimat deschiderea față de mediul de afaceri în vederea identificării priorităților pentru a asigura și în continuare o colaborare eficientă. De asemenea, el a îndemnat reprezentanții mediului de afaceri să participe, la fel de activ, la elaborarea, expertizarea și implementarea normelor fiscale și vamale.

Reprezentanții comunității de afaceri a atras atenția asupra unor probleme de ordin general, dar și asupra problemelor specifice domeniului bancar, organizațiilor de creditare nebancară, asigurărilor, leasing ș.a. În special, au fost abordate subiectele legate de clarificarea aspectelor ce țin de creșterea de capital, definirea “serviciilor financiare” în scopul aplicării TVA, modul de recunoaștere a veniturilor și cheltuielilor în cazul trecerii la  IFRS (Standard Internațional de Raportare Financiară).


via | mf.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.