30
12 2021
1354

MMPS propune o minivacanță în luna martie 2022

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat proiectul hotărârii de Guvern cu privire la transferul unei zile de odihnă în anul 2022. Documentul este inclus pe ordinea de zi a ședinței secretarilor generali anunțate pentru astăzi, 30 decembrie 2021.
 
Potrivit proiectului, ținând cont de necesitatea utilizării optime de către salariați a zilei de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, deoarece ziua de 7 martie 2022 este prima zi a săptămânii, iar ziua de 8 martie, potrivit art.111 din Codul muncii, este zi de sărbătoare nelucrătoare, MMPS propune declararea zilei de 7 martie a anului viitor drept zi de odihnă. Aceasta va fi recuperată pe data de 12 martie 2022.
 
Respectiv, angajații ar putea obține în luna martie o minivacanță de patru zile (pentru perioada 5-8 martie). Documentul urmează a fi aprobat de Executiv. Publicația noastră va reveni cu detalii pe măsura promovării proiectului.
 
Totodată, recomandăm să examinați rubrica noastră permanent Legislația muncii, în care găsiți răspunsuri la diferite întrebări, inclusiv la cele ce țin de cerințele legale privind efectuarea muncii în zilele de sărbătoare nelucrătoare, elaborarea balanței timpului de muncă, restricţiile privind efectuarea muncii de noapte, calcularea corectă a zilelor concediului anual în cazul suprapunerii cu zilele nelucrătoare etc.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.