18
03 2019
5549

Новая форма акта закупки вступила в силу

В «Monitorul Oficial» опубликованы и вступили в силу изменения, внесенные минфином в приказ №88 от 6 октября 2008 г. об утверждении типовой формы первичного документа строгой отчетности «Акт закупки услуг по сдаче внаем/в аренду имущества и связанных с ними расходов». Так, в названии по всему тексту в типовой форме и в Инструкции по заполнению типовой формы строгой отчетности исключена фраза «в аренду», соответственно, документ называется «Акт закупки услуг по сдаче внаем имущества и связанных с ними расходов». Также заменено на «имущество» определение «имущество/земельный участок». Кроме того, небольшие технические корректировки внесены в версии документа на государственном языке.

5 comentarii

avatar
Dar formularul vechi poate fi utilizat pana la epuizarea stocurilor sau nu? Multumesc
avatar
Bună ziua! Mai multe despre acest formular găsiți aici
avatar
Buna ziua! nu am gasit raspuns concret la intrebarea :Dar formularul vechi poate fi utilizat pana la epuizarea stocurilor sau nu??? Sarim de pe un link pe altul si raspuns tot nu este...Va rog mult raspuns concret.Avem transport arendat, pe link am gasit tema ce tine de sectorul agrar...Va multumesc!
avatar
Bună ziua! Raspunsul din link-ul Marinei Damaschin:
«Este necesar de menționat că, potrivit pct. 2 din HG nr. 543/2018, se admite utilizarea de către entități a formularelor actelor de achiziție a serviciilor de locațiune și a cheltuielilor aferente, valabile până la intrarea în vigoare a hotărâri nominalizate, până la epuizarea deplină a stocurilor aflate la entități și Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, în cazul în care entiatea deține stocuri de formulare a Actelor imprimate în redacția de până la modificarea HG nr. 294/1998, acestea se vor utiliza de către arendași până la epuizarea totală a formularelor pentru documentarea operațiunii aferente arendei terenului agricol.

În cazul în care entitatea deține diapazon de serie și numere eliberate ”Actelor de achiziție a serviciilor de locațiune și a cheltuielilor aferente”, acestea se vor utiliza în continuare, luând în considerare modificările operate la HG nr. 543/2018 și a Instrucțiunii privind completarea formularului tipizat cu regim special “Actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune/arendă şi a cheltuielilor aferente”.»
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.