19
01 2021
1027

Numărul avocaților, în diminuare

În Lista avocaților cu drept de exercitare a profesiei pentru anul 2021,  publicată în Monitorul Oficial din 15 ianuarie curent, sunt incluse 1673 persoane licențiate, cu 372 mai puține comparativ cu numărul celora care au deținut acest drept anul trecut, când au fost înregistrați 2045 avocați.
 
Potrivit comunicatului Uniunii Avocaților din Moldova, în Lista avocaţilor cu dreptul de a exercita profesia de avocat nu se includ persoanele care au datorii la bugetul UAM sau au o datorie mai mare de 600 lei. În cazul neefectuării de către avocat a defalcărilor în bugetul UAM la expirarea a 6 luni de la termenul scadent, activitatea se suspendă până la achitarea integrală a restanței.

 

Totodată, în Monitorul Oficial a fost publicată și Lista avocaților a căror activitate a fost suspendată în perioada septembrie-decembrie 2020, în această listă fiind incluși 38 de avocați, iar Lista avocaților a căror activitate a fost încetată conține 14 persoane.

 

În conformitate cu prevederile art. 28 alin. din Legea cu privire la avocatură  Consiliul Uniunii Avocaţilor publică anual, nu mai târziu de data de 25 decembrie, Lista avocaţilor care au dreptul de a exercita profesia de avocat în Monitorul Oficial. Lista avocaţilor se publică și pe pagina oficială a Uniunii Avocaţilor, o copie fiind remisă Ministerului Justiţiei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.