02
07 2020
587

Obiectivele dezvoltării economice durabile

Dezvoltarea afacerilor și forța de muncă, protecția consumatorului, calitatea produselor și serviciilor, domeniul construcțiilor, amenajarea teritoriului și urbanism, tehnologia informației, securitate și eficiență energetică, transport și infrastructura drumurilor sunt domenii de activitate ale Guvernului cu relevanță directă asupra obiectivelor dezvoltării economice durabile și incluzive. Acestea sunt incluse în documentele de politici publice monitorizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii.
 
Autoritatea a prezentat viziunea privind documentul de planificare strategică racordat la strategia națională „Moldova 2030” în cadrul unei ședințe cu participarea Primului ministru, Ion Chicu, ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a comunicat că instituția coordonează și monitorizează 28 documente de politici publice, dintre care 11 sunt strategii. Majoritatea documentelor pe domeniile de activitate ale ministerului expiră și este necesară elaborarea unui nou cadru de politici strategice pe domenii.

 

Cu suportul tehnic al GIZ și al Băncii Mondiale, MEI a inițiat deja procesul de revizuire a cadrului strategic. În contextul raționalizării numărului documentelor de politici sectoriale, asigurarea corelării și sinergiei între acestea ne-am propus să realizăm un singur document de politici publice ce vizează blocul economic pe termen lung. Documentul urmează a fi conex viziunii de dezvoltare și priorităților pe domenii, racordate la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030”, a menționat Sergiu Railean.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.