Știri

Particularităţile calculării şi achitării CAS în anul 2022

Prin Legea nr. 204/2021 pentru modificarea unor acte normative a fost completat pct. 41 din anexa menţionată cu textul „şi pentru vaccinarea salariaţilor împotriva SARS-CoV-2”. La situaţia curentă vaccinarea este gratuită, respectiv, prevederile citate se vor aplica în cazul în care vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 va fi efectuată cu plată şi angajatorii vor acoperi plăţile pentru vaccinarea salariaţilor.
 
Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţă Particularităţile calculării şi achitării contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii în anul 2022, elaborate ținând cont de modificările operate în Legea nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale, precum și de prevederile Legii nr. 206/2021 bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 și în scopul oferii îndrumării în aplicarea dispoziţiilor legale plătitorilor de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat ce decurg din legile prenotate.
 
Particularităţile calculării şi achitării contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii în anul 2022 sunt executorii pentru Casa Naţională de Asigurări Sociale, structurile teritoriale ale acesteia şi plătitorii de contribuţii la BASS.
 
Documentul „Particularităţile calculării şi achitării contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii în anul 2022" poate fi accesat aici.  

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

2117 vizualizări

Data publicării:

27 Ianuarie /2022 08:21

Domeniu:

Asigurare socială de stat | Noutăți

Etichete:

cnas | asigurare obligatorie de asistenta sociala | contributii | anul 2022

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon