28
05 2021
458

Particularitățile contabilității ONC

În organizațiile necomerciale (ONC) există anumite particularităţi  de ținere a evidenței contabile, care se referă la gestionarea mijloacelor cu destinație specială, inclusiv a mijloacelor financiare primite în urma desemnării procentuale; direcțiile de utilizare a mijloacelor cu destinaţie specială; de contabilizare a diferențelor de curs valutar şi a dobânzilor, a mijloacelor cu destinaţie specială neutilizate etc.
 
Subtilitățile sunt dezvăluite în articolul „Particularitățile contabilității și raportarea financiară în organizațiile necomerciale” semnat de Lidia Foalea și publicat în ediția din iunie 2021 a revistei „monitorul fiscal FISC.md”.
 

Într-un compartiment separat din articol autorul analizează particularitățile contabilității aferente recunoașterii, evaluării, exploatării și ieșirii imobilizărilor corporale și necorporale procurate din diverse surse; înregistrării stocurilor și altor active circulante pe surse de intrare și direcții de utilizare; capitalului propriu.

 

Totodată, vă informăm că dezvăluirea modului de raportare financiară de către ONC  va continua în ediția din august a revistei „monitorul fiscal FISC.md”.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.